A zalakarosi fürdő

Zalakaros Magyarország dél-nyugati részén, a Zalai-dombság peremén található. A város különleges hangulatát a nagy kiterjedésű, gondozott parkok a tiszta levegő, a
csend és a nyugalom biztosítja. Ebben a városban minden azért van, hogy Ön testileg-lelkileg feltöltődhessen.

A zalakarosi fürdő fedett létesítményei

2 gyógyvizes medence, 1 termálvizes medence, öltöző, önálló vizesblokk, pihenőterek, ingyenes pihenőágyak. Szaunavidék (külön belépővel): 2 finn szauna, gőzkabin, merülőmedence, pihenőtér, használata a belépőjegyen felül plusz térítési díj ellenében lehetséges. Gyógyászati egység (A vízgyógyászati egység az öltözők szintjén, az épület déli szegmensében, a száraz kezelések a fedett fürdő tetőterében működnek.)

zalakaros-apartman-furdovaros-a-zalakarosi-furdo

A Gyógycentrum létesítményei

Szabadtéri gyógyvizes medence (szezonálisan üzemel), 3 fedett medence (2 gyógyvizes, 1 Jacuzzi), önálló vizesblokk, pihenőterek, ingyenes pihenőágyak.

Élményfürdő létesítményei

Fedett élménymedence 10 különböző vízi attrakcióval, többfunkciós sportmedence, gyermekmedence élményelemekkel (billenő vödör, mini csúszda, a mini zuhatag, víz gomba).

Az épületből induló és épületbe érkező “Fekete lyuk Csúszda” sejtelmes hangulatával nagy népszerűségnek örvend.

A fedett csarnokban egy játékokkal berendezett “Gyermek-sarok” és egy TV-szoba is található. Pihenőterek, pihenőágyak, élményfürdő jeggyel használható szaunák (finn,-aroma,-és fényterápiás szauna), gőzkabin és az öltöző.

Külön jeggyel igénybe vehető a só kamra és az infra kabin.

Az élményfürdő télen-nyáron működő szolgáltatásai mellett majdnem 400 m2 vízfelületű szabadtéri medencék is vannak, amelyek a belső térből közvetlenül megközelíthetők.

Szabadtéren található egy termálvizes élménymedence különböző masszázsokkal, vízköpőkkel, buzgárokkal, skót zuhannyal és pezsgőfürdővel, egy gyermek
élménymedence vízi sünnel, spriccelő kígyóval és mini csúszdával, valamint a gyors esésű “Kamikaze” csúszda fogadó medencéje, mely – ha a csúszda nem üzemel –
hidromasszázs medenceként funkcionál.

Az északi és déli tájolású napozóteraszok kellemes pihenést és szép kilátást biztosítanak.

zalakaros-apartman-furdovaros-zalakarosi-furdo-01

A termál strand létesítményei

A kb. 10 hektáros – fákkal és virágokkal díszített, gondosan rendezett – parkban, a termál strandon minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozási
lehetőséget.

A részben árnyékolt, gyógyvizes ülőfürdőtől a legkülönbözőbb látványelemekkel felszerelt strandmedencékig bőséges a kínálat, a család legkisebb tagjától a
legidősebbig mindenki megtalálja a neki legjobbat.

Nyugodt pihenést és igazi örömöket biztosít a gyermek-medence és az ún. családi medence az egész család számára. A tengerpart nyújtotta örömöket, izgalmakat
élhetik át a hullámmedencében.

Zalakaros igazi paradicsom a csúszdázás kedvelőinek is, hisz a kicsiktől a merészebbekig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az új csúszdaegyüttes
egy “Anaconda”, két “Kamikaze” és egy három-pályás családi csúszdával vár mindenkit.

Természetesen az aktív mozgást kedvelők a szabadban is találnak úszómedencét.

A gyermek-pancsoló közelében különféle játékokkal felszerelt játszótér várja a kicsiket. A strand területén működő vendéglátó egységek szintén a vendégek kényelmét szolgálják.

Mindent összevetve az egész család egy helyen szórakozhat, gyógyulhat, pihenhet és fürödhet a termál strand pazar természeti környezetében.

A Fedett fürdő a gyógyászattal, a Gyógycentrum és az Élményfürdő folyamatosan üzemel, a Termál strand szezonálisan működik, a Gyógycentrum szabadtéri medencéje kora tavasztól késő őszig üzemel.

Csúszdahasználat

Rossz idő esetén is használható: “Fekete lyuk” csúszda, vagy a gyermek élménymedence, ahol óvodás korú gyerekek, illetve alsó tagozatos iskolások részére biztosít felejthetetlen élményeket.

Általános iskola 6. osztályától használható a kamikázé csúszda, ami nevéből eredően játékosan izgalmas szórakozást biztosít szülői felügyelet mellett.

Kis-csúszda a gyermek élménymedencében közvetlen szülői felügyelettel óvodás korúaknak szülői felügyelettel, felügyelet nélkül pedig már az elsősök is használhatják.

Szabad medence:

Rámpa csúszda: szülői felügyelettel óvodás korig, önállóan 6 elsős iskolások is használhatják.

Gyermek csúszda már egy kicsit komolyabb: önállóan alsó tagozatosok és óvodások is használhatják akár felügyelet nélkül is. Az Anakonda csúszda és a Kamikaze csúszda általános iskola 6. osztálytól használható.

3 pályás családi csúszda egészen kicsiknek is ajánlott már: 3 éves korig ölben, közvetlen szülői felügyelettel óvodástól általános iskolás korig , önállóan 12 éves kortól használható.

  • Vízgyógyászati kezelések: vízalatti sugármasszázs, súlyfürdő, szénsavfürdő.
  • Masszázslehetőségek: száraz kézi gyógymasszázs, és gépi masszázs.
  • Elektroterápiás kezelések: szelektív ingeráram kezelés, 4 rekeszes hydrogalván fürdő teljes testgalván és száraz CO2 fürdő. A komplex 1-2-3 hetes fürdőkúrák
    kedvezően segítik a kimerültséggel, az idegi fáradsággal, mozgásszervi problémával küszködő gyógyulását.